Végre elkészült az ID.3 szoftvere

A Volkswagen 2019 novemberében kezdte meg Zwickauban az ID.3 sorozatgyártását, az első autók azonban csak 2020 őszén érkeztek meg a vásárlókhoz. A késlekedés okát már bizonyára mindenki ismeri: az autók szoftverével nem sikerült időben elkészülni. Az első vásárlók még nem is a végleges szoftverrel vehették át az autóikat, hiányzott belőlük például az Android Auto és Apple CarPlay mobiltelefon-tükrözés, és a Volkswagen látványos, Augmented Reality (kiterjesztett valóság) elnevezésű, fontosabb információkat a szélvédőn megjelenítő megoldása (HUD).

A nextmove.de friss híre szerint végre elkészült a német gyártó a szoftver teljes funkcionalitást biztosító verziójával. A 1st Movers Club tagjainak (azaz az első vásárlók, akik korlátozott funkcionalitással vették át az autóikat) azonban egy kicsit még várniuk kell, az ígéretek szerint ugyanis a szoftverfrissítések 2021 januárjában kezdődnek. Azok a vásárlók, akik a közeljövőben fogják átvenni az új autójukat, már valószínűleg a végleges szoftverrel kapják meg azokat.

A szoftveres problémák kiküszöbölése létfontosságú feladat volt a cég számára. Végre elkezdhet színesedni az elektromos autók kínálata. Az ID.3 alapját jelentő MEB platformon is számos új modell jelenik meg a közeljövőben, és természetesen a fejlesztések sem állnak meg. A következő tíz évben körülbelül hetvenre nő a Volkswagen márkái által forgalmazott villanyautók száma.

EZT OLVASTAD MÁR?  Komoly szoftverproblémával küzd a Volkswagen ID. 3?

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2019-ben csatlakoztam szerzőként a villanyautosok.hu csapatához, de már 2017-től aktív villanyautós vagyok. A környezetvédelmet fontosnak tartó családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszem helyben megtermelni. Az áramot természetesen a háztetőn lévő napelemekkel, a zöldséget és gyümölcsöt pedig a kertben. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.