HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Hogyan fér be +2 ülés a Model Y csomagtartójába?

Éppen egy hónapja jelentette be Twitteren Elon Musk, hogy indul a 7 üléses Model Y gyártása, egyes Tesla rajongók azonban nem bírják a várakozást, és azt találgatják, hogyan fog beférni a két extra ülés az autó csomagtartójába. Egyelőre megoszlanak a vélemények arról, hogy a Model S-hez hasonlóan hátrafelé néz-e majd a harmadik sor, vagy a Model X-hez hasonlóan a menetirányhoz képest előre fordulva ülhetünk majd hátra.

A Model Y bontásakor Sandy Munro arra a véleményre jutott, hogy a lábtér csak hátra fordított ülésekkel lehet megfelelő. DÆrik Youtube csatornáján megpróbáltak az autó csomagterébe behelyezni egy Tesla Model X harmadik üléssort, valamint Model 3-ból kiszerelt első üléseket is. Első ránézésre nem tűnik kényelmesnek, de a nagy méretű hátsó szélvédő miatt a tesztelők azt mondták, hogy a térérzet jobb, mint amilyennek tűnik. Az alábbi videón megnézhetitek hogyan fér be két felnőtt ember a kisebbik Tesla SUV csomagtartójába.

Az i1Tesla Youtube csatorna tulajdonosa az előre fordított megoldást szerette volna szemléltetni, így nem volt rest elkészíteni egy méretre szabott harmadik üléssort. Természetesen ez a barkácsolt megoldás valódi forgalomban nem használható, nem elég masszív, és biztonsági övek sem társulnak hozzá, de a rendelkezésre álló hely ellenőrzéséhez alkalmas lehet ez a megoldás. A teszt nem igazán biztató, bár a fejtér nem reménytelen, hátsó lábtér gyakorlatilag nincs, még egy 5 éves gyermek is csak a nyakába vett lábakkal tudott beülni.

Sokat már nem kell várnunk, hogy kiderüljön a gyári megoldás, az ígéretek szerint ugyanis decemberben már szállítják az első 7 üléses Tesla Model Y-okat. Szerintetek előre vagy hátra fordított ülések kerülnek majd az autóba?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.