Villanyóra #63 – A magyarok és az önvezetés

Engedjétek meg, hogy magyarázkodással kezdjem az új évet. Kicsit eltűntünk, és erről nem szóltunk nektek. Erre az elmúlt másfél hétben sorra jöttek az aggódó és „követelőző” e-mailek illetve üzenetek, jelezve felénk, hogy milyen sokan vártátok idén is a rendszeres villanyóra adásokat. Szerencsére jól vagyunk, nem történt semmi velünk azon kívül, hogy kicsit elfáradtunk tavaly, amikor minden héten új adással jelentkeztünk. Január elején végül úgy döntöttünk, hogy idén egyelőre csak havi egy klasszikus villanyórát készítünk, annak viszont nem szabunk hosszbéli korlátot. Ezekkel az adásokkal a tervek szerint minden hónap utolsó péntekén fogunk jelentkezni.

De hogy ne kelljen négy-öt hetet várni egy-egy új epizódra, ezért a hónap közepe táján valamelyikőnk egy meghívott vendéggel fog beszélgetni egy olyan témáról, ami valamilyen formában kapcsolódik az elektromobilitáshoz. A mostani az első ilyen alkalom, amikor Janky Szabolcs, az AIMotive által fejlesztett AISim rendszer termékmenedzsere volt a vendégem, akivel az önvezető rendszerekről és az önvezetés fejlődéséről beszélgettünk.

A többi adáshoz hasonlóan a mostani villanyóra is elérhető videó formában is.

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.