Főoldal » elektromos autó » Ez lenne a tökéletes autó síeléshez

Ez lenne a tökéletes autó síeléshez

Itt a tél, mindenki útnak indul kedvenc osztrák, vagy szlovák síparadicsomába – legalábbis gondolatban, mert a valóságban sajnos most csak az országhatáron fagyoskodva gyönyörködhetnénk a hegyvidékek távoli körvonalában. Idén az álmodozásé a főszerep, ebben pedig a Nissan is segít minket az e-NV200 Winter Camper koncepcióval, amelyet kifejezetten téli kirándulásokhoz tervezett.

A tisztán elektromos meghajtású kisbusz hajtástechnológiája változatlan az alapmodellhez képest, azaz a 80 kW-os villanymotorhoz egy 40 kWh-s akkucsomag szolgáltatja az energiát, mintegy 200 kilométeres hatótávolságot kölcsönözve az autónak. A töltés teljesítménye maximálisan 50 kW, ami a CHAdeMO szabványon keresztül érhető el. A futóművet azonban kifejezetten a havas hegyi terepre konfigurálta a Nissan, megemelte a jármű hasát, és prémium off-road gumikat szerelt fel, a megerősített acélvázra tett plusz fényszórók pedig jobb látási viszonyokat és biztonságosabb utazást biztosítanak.

A kempingautó tetejére napelemet telepítettek a japánok, ami a 220V-os fedélzeti csatlakozót látja el energiával. A járműben van konyha, hűtőszekrény, és kihajtható ágyak is, hátulra pedig csomagtartó-rács került a sífelszerelés szállításához.

Habár a Winter Camper ebben a formájában egy egyszeri bemutatódarab, a Nissan Camper Technology Luxury Kit részeként számos felszerelése megvásárolható az e-NV200 és e-NV200 Evalia modellekhez Európában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.