Nem magától gyulladt ki a Model 3 Kínában

Mint nemrég megírtuk, történt egy csúnya tűzeset egy sanghaji parkolóházban – kevéssel a behajtás után kigyulladt, majd teljesen kiégett agy kínai gyártású Tesla Model 3.

Mint cikkünkben is megemlítettük, bár a tűzesetek mindig nagy média figyelmet kapnak, meglehetősen ritkák az elektromos autók esetében és legtöbbször van valami előzményük, mint például egy baleset, vagy nagyobb ütés ami az autó alját érte.

A legfrissebb sanghaji jelentés szerint – amit egy kínai Twitterező jóvoltából kaptunk meg – úgy néz ki, hogy most is valami hasonló történhetett.

Az üzenet, amelynek eredetije helyi médiabeszámolók szerint a kínai Tesla képviselettől származik, nagyjából azt mondja, hogy a sofőr saját bevallása és az adatok előzetes elemzése alapján egy nagyobb ütés érte az autó alvázát és ez okozta a tüzet.

Itt azért érdemes megjegyezni, hogy bár a villanyautók akkumulátorpakkjainak alja úgy van megtervezve, hogy megfelelő védelmet nyújtson, semmi sem elpusztíthatatlan. Szerencsére azonban ilyenkor nem az akciófilmekhez hasonló robbanás következik be – ehhez még a hagyományos autókat is telepakolják robbanószerrel a forgatáson -, így az autósnak van ideje félrehúzódni és kiszállni a kocsiból.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.