Ez lesz a leghatékonyabb ultratöltő

Sicharge D néven mutatta be legújabb, ultra magas teljesítményű, és kimagaslóan energia-hatékonynak tervezett villámtöltőjét a Siemens Smart Infrastructure. A német konglomerátum állítása szerint vadonatúj töltőberendezése az egyik legmagasabb hatékonysággal büszkélkedhet a piacon, mely maximálisan 96%-os, de a hatásfoka a legrosszabb esetben sem csökkent 95,5% alá. Birgit Dargel, a vállalat hálózati fejlesztésekkel foglalkozó igazgatója úgy véli, hogy a rendelkezésre álló erőforrások megfelelő felhasználása, s ezáltal az elvesztegetett energia minimalizálása egy fontos szempont a jövő mobilitásának kialakításánál, ami nemcsak a bolygónk és környezetünk számára előnyös, hanem a töltőoszlop üzemeltetőjének, és a fogyasztók pénztárcájának érdeke is.

A Sicharge D skálázható teljesítményével és dinamikus teljesítmény-szétosztásával a jelenleg kapható, valamint a közeljövőben érkező elektromos autók tulajdonosainak igényeit egyaránt képes kielégíteni. A Sicharge D legmagasabb elérhető töltési teljesítménye 300 kW, ami azonnal is rendelkezésre áll, vagy akár később, bővítés útján is elérhető. A töltő által támogatott feszültségtartomány 150-től 1000 Voltig terjed, és az áramerősség is 1000 amperen tetőzik, ami azt jelenti, hogy a mostani elektromos autók által kívánt alacsonyabb feszültséget is fel tudja kínálni a töltő, így a Sicharge D a közelgő 800 V-os rendszerű autókat is ki tudja majd szolgálni.

Standard konfigurációban a 24 hüvelykes kijelzővel ellátott kompakt Sicharge D oszlop két DC és egy AC töltőpontot biztosít a villanyautósok számára, ám ez bővíthető, és akár 5 jármű egy idejű töltését is megengedheti. A dinamikus teljesítmény-elosztás felel azért, hogy minden felcsatlakozó elektromos autó a maga technológiájához és töltöttségi szintjének megfelelően kapja a teljesítményt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.