Önerőből jutottak ki a szakadékba zuhant Teslából

A hivatalos töréstesztek eredményei azt mutatják, hogy a Teslák a világ legbiztonságosabb autói közé sorolhatók, ennél is fontosabb azonban, hogy hogyan teljesítenek az autók a nem hivatalos „törésteszteken”, azaz amikor egy család élete a tét az utakon. Habár a sajtó rendszerint a halálos kimenetelű balesetekről számol be előszeretettel – főleg, ha abban egy Tesla a főszereplő –, rengeteg olyan dokumentált esetről tudunk, amikor az autó megmentette a benne ülők életét.

A legutóbbi ilyen baleset Kaliforniai déli részén történt a 18-as autópályán Los Angeles közelében, ahol egy Tesla Model 3 a négy utasával egy szakadékba hajtott. A Mountain Reporter értesülései szerint az autó sofőrje nagy sebességnél elvesztette az irányítást, aminek következtében a jármű lesodródott az útról, és közel 30 métert zuhant egy sziklafalról az alatta húzódó erdőbe.

Annak ellenére, hogy az autó eleje és hátulja is szinte teljesen összetört, az utastér csupán apró sérüléseket szenvedett, ennek köszönhető, hogy mind a négy utas segítség nélkül, a saját lábán hagyta el a közel vertikális helyzetben földet ért villanyautót. Mindannyiukat enyhe sérülésekkel szállították kórházba.

Egy másik Tesla Model 3 tulajdonosával május végén történt hajmeresztő baleset Angliában, az ő autóját egy tehergépjárműről lebillenő betontömb zúzta össze. A villanyautó szélvédője teljesen összetört, de képes volt megvédeni a sofőrt és az anyósülésen utazó feleségét, akik csodával határos módon néhány zúzódással megúszták a horrorbalesetet.

Címlapkép forrása: Mountain Reporter

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.