Videó: őrült tempót diktál a tuningolt Tesla Model S Plaid

A tavalyi, 98. alkalommal megrendezett Pikes Peak International Hill Climb nem úgy sikerült az Unplugged Performance számára, ahogyan azt a csapat eltervezte: Randy Pobst már az edzésen összetörte az átépített Tesla Model 3-at, s bár a tuningműhely hatalmas kitartásról tanúbizonyságot adva lehetőségeihez mérten villámgyorsan helyrepofozta az autót, annak műszaki hibái miatt csak a második helyezést sikerült megszerezni az Exhibition kategóriában.

A vadító Tesla-átépítéseiről ismert csapat idén újra nekifut a Colorado állambeli hegyi versenynek, ám ezúttal nem a legkisebb Teslával, hanem a legerősebbel, egy Model S Plaiddel. A mai napon felkerültek az internetre a legelső videók a kifejezetten a világhírű amerikai felfutóra konfigurált villanyautó edzéséről, és nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal nyerni szeretne az Unplugged Performance – Pobst egyes szakaszokon 210 km/h közelébe gyorsította fel az autót, ami kicsit sem veszélytelen egy szakadékos, sziklás, poros szerpentinen. Exhibition kategóriában egyébként a legjobb időt futotta a tuningolt Model S Plaid a pálya legfelső, edzésekre megnyitott szakaszán, 2 perc 40,86 másodperc alatt ért célba.

A Pikes Peak királya jelenleg is a tisztán elektromos Volkswagen ID. R, amely 2018-ban nemcsak magasan uralta az Unlimited kategóriát, hanem abszolút rekordot is felállított a 156 kanyarral tűzdelt 12,42 mérföld hosszú pályán: Romain Dumas 7:57,148-es idejét egyetlen másik kategória versenyzője sem tudta megközelíteni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.