Szemrevaló kínai divatterepjárót rendelhetünk Európában

Megnyílt az előrendelési lehetőség az MG Marvel R Electric tisztán elektromos meghajtású városi terepjáróra, és ezzel párhuzamosan a villanyautó vételárát is bejelentette a kínai SAIC autógyártó csoport tulajdonában lévő brit márka. Európában 40.000 és 50.000 euró között lehet hozzájutni a két konfigurációban és három felszereltségi csomagban kínált járműhöz, ráadásul ez az ár már magában foglalja az adott országban érvényes áfát is. Az MG kereskedései már számos nyugat-, észak-, és dél-európai országban megtalálhatóak, Magyarországhoz legközelebb Ausztriában találkozhatunk velük, hogy pontosan hol, arról a vállalat honlapján lehet tájékozódni.

A 4674 mm hosszú SUV 2804 mm-es tengelytávolsága jókora utastérrel várja a praktikus, biztonságos, és okos autókat keresgélő családokat. Ez egyébként a második MG az SUV-k C szegmensében az EHS Plug-in Hybrid után.

A Marvel R Electric-ben megtalálható minden olyan digitális funkció, amely manapság bekerül az új autókba, beleértve a DAB+ rádiót, a Bluetooth-t, az USB csatlakozókat, a Wi-Fi hotspotot, az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integrációt, valamint 14 fejlett vezetőasszisztens rendszert az MG Pilot csomagon belül. Az MG iSMART infotainment rendszer egy óriási, 19,4 colos érintőkijelzővel vezérelhető, amely teljesen el is veszi a helyet a gomboktól a középkonzolon. Az autó rendszere Over-The-Air módon frissül, így a szoftveres hibák javítása, illetve új funkciók feloldása kényelmesen a hálózaton keresztül megtörténhet.

Az autó három-, illetve kétmotoros változatban lesz elérhető, az előbbi összkerék-meghajtású 212 kW összteljesítménnyel és 370 km WLTP szerinti hatótávolsággal, míg az utóbbi esetén a motorok a hátsó kerekeket hajtják maximum 132 kW teljesítménnyel egy töltéssel egészen 402 kilométeren át. Mindkét típusban egy 70 kWh kapacitású Li-ion aksi tárolja az energiát, amit DC hálózaton 43 perc alatt tölthetünk 5%-ról 80%-ra. AC-n 11 kW a töltés teljesítménye.

Az AWD változat egyébként kimondottan sportos, a 665 Nm nyomatékkal mindössze 4,9 másodperc alatt ér fel 0-ról 100 km/h-ra. A gyengébb testvére ezt három másodperccel lassabban teszi meg, igaz, ott csak 410 Nm nyomaték szabadul fel a gyorsításkor. A végsebesség 200 km/h.

Az elektromos MG csomagterében 357 liternyi szabad hely van, a hátsó ülések ledöntésével ez 1396 literre növelhető. Mivel a hátsókerekes típusban elöl nincs villanymotor, a motorháztető alatt további 150 literre pakolhatunk csomagokat. Az autó vontatásra is képes, egészen 750 kilóig, valamint praktikusságát fokozza a V2L rendszer is, ami azt jelenti, hogy az akkumulátorában tárolt energiával elektromos berendezéseket tud működtetni.

A megrendelt példányok ősszel érkeznek az európai kereskedésekbe.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.