Kiégett Tesla egy befagyott tavon – megvan a megfejtés

2019 februárjában jelentett az Electrek egy X-Aktáról, ami a Tesla Motors Club fórumának egy bejegyzéséből pattant ki. Az USA észak-keleti részén található Vermont államban egy befagyott tavon látott egy fórum tag egy porig égett Tesla Model X-et, és érdeklődött tud-e valaki valamit az autóról. Hogy mi is történt a kocsival az csak most derült ki.

Filmbe illő bűnügy

A villanyautós oldal friss írása szerint, most emeltek vádat egy bizonyos Michael A. Gonzalez ellen és a kiégett autó ügye is hozzá kapcsolódik.

A nyomozásban az Egyesült Államok titkosszolgálata  és a vermonti közlekedési hatóság működtek együtt, és a szövetségi, illetve állami ügyészség vádemelése egy nem mindennapi bűnügy szálait göngyölíti fel. Gonzalez 2018 szeptembere és 2021 januárja között 5 nagy értékű Teslára tett szert csalással. Összesen 607.000 dollárnyi, azaz mintegy 180 millió forintnyi autóról beszélünk. A 32 éves amerikai úriember trükkje az volt, hogy a 2500 dolláros első részlet befizetése után a fennmaradó összeget fiktív számlákról rendezte, és még azelőtt átvette az autókat, hogy az átverésre fény derült volna. Természetesen ugyanott nem tudta kétszer eljátszani a történetet, ezért New Jersey, New York, Massachusetts és Florida államokban is lecsapott, majd jó pénzért eladta az autókat.

A legutolsó autó a pórul járt Model X volt, amit Floridában rendelt meg 152.663 dollár értékben. Csakhogy itt valamire gyanakodni kezdhettek a bolt alkalmazottai, mert nem kapta meg az autó átírásához szükséges papírokat, így tovább értékesíteni sem tudta a kocsit. Ezért kihajtott vele a floridai Tesla bolttól mintegy 2300 kilométerre lévő befagyott vermonti Champlain tóra, ahol az eddig tisztázatlan körülmények között kigyulladt, Gonzalez pedig még a biztosítónál is bepróbálkozott a kár lejelentésével, hátha megkapja a pénzt.

Nem mindennapi látvány a kiégett Tesla a jégen. Forrás: GreenMtnM3, teslamotorsclub.com

Lehet, hogy ez az utolsó, abszolút pofátlan lépés buktatta végül le, bár ő azt állítja csak pecázni indult a jégre, a kocsi pedig magától gyulladt ki. Valószínűleg ezt a nyomozók és az ügyészség sem akarja annyira elhinni, mert kicsit logikusabbnak tűnik, hogy az ötszörös lopás mellé még egy biztosítási csalás is társul. Emberünk 10 évet is kaphat a fenti akcióért.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.