A Volkswagen szakít a hagyományos sebességváltókkal

A Volkswagen az elektromobilitásra való átállás részeként a jövőben csak automata sebességváltót kínál majd az új modelljeibe. A döntéstől költségmegtakarítást is remélnek, azáltal, hogy nem kell továbbfejleszteni a hagyományos sebességváltókat, de a technológia fejlődés is megköveteli ezt a változást. A vezetéstámogató rendszerek elterjedésével ugyanis a kézi sebességváltó akadályozhatja az önvezető rendszerek fejlesztését.

Az első modell, amelybe opcionálisan sem lesz már tengelykapcsoló-pedál, a Volkswagen Tiguan 3. generációja lesz, amely 2023-ban lép piacra. Mivel az elektromos járművek túlnyomó többségében egyáltalán nincs sebességváltó a hajtásrendszerben, így ez a lépés a vásárlók számára is megkönnyíthet egy későbbi villanyautóra váltást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.