Megnyílt a napelemes pályázat utolsó szakasza

Budapest és Pest megye lakossága számára is megnyílt december 27-én 17:00-kor a pályázat, amelyben napelemes rendszerek és akkumulátor telepítéséhez, a nyílászárók cseréjéhez és fűtés korszerűsítéséhez igényelhetnek 100%-os vissza nem térítendő támogatást.

Két kategóriában lehet pályázni, az elsőben csak napelem telepítésére igényelhető maximum 2,3 millió Ft, a másodikban pedig napelem mellett akkumulátoros energiatároló, nyílászáró-csere és fűtés korszerűsítés esetén maximum 11,3 millió Ft. A pályázat feltétele, hogy a fejlesztendő ingatlan tulajdonosainak egy főre jutó jövedelme 2020-ban nem haladta meg a 4.850.000 forintot.

Nincs szükség kapkodásra, mivel az elbírálásnál nem számít a benyújtás sorrendje, a határidőn belül beadott összes kérelmet elbírálják. Az értékelésnél előnyben részesítik a gyermeket nevelőket és a fejlesztendő járásokban élőket. A benyújtás feltétele előzetes kivitelezői megállapodás megkötése valamelyik regisztrált vállalkozóval.

Az eredeti tervekhez képest 20 nappal meghosszabbították a pályázat benyújtásának határidejét, így Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye lakosai 2022. január 16-án 18 óráig, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosai január 23-án 18 óráig, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosai január 30-án 18 óráig, a Budapesten és Pest megyében élők pedig a 2022. február 6-án 18 óráig nyújthatnak be pályázatot.

A napelem.palyazat.gov.hu oldalon a teljes pályázati felhíváson és mellékletein kívül megtalálható a regisztrált kivitelezők listája. Az érdeklődők a gyakran ismétlődő kérdésekre is választ találhatnak, valamint a pályázat benyújtását oktatóvideók is megkönnyítik.

Címlapkép: pxfuel.com

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.