Főoldal » egyéb » Meghosszabbítják az ingyen-napelem pályázat benyújtási határidejét

Meghosszabbítják az ingyen-napelem pályázat benyújtási határidejét

Ezen a héten indult a 100% intenzitású, több mint 200 milliárd forint keretösszegű pályázat harmadik futama, ma pedig az ITM bejelentette, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel húsz nappal meghosszabbodik a pályázatok beadási határideje.

A benyújtás határideje a módosításnak köszönhetően az első szakaszba sorolt megyék (Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala) lakossága számára január 16-án 18:00 órára, a második szakasz (Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye lakosai) számára január 23-án 18:00 órára, a harmadik szakasz (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosai) számára pedig január 30-án 18:00 órára módosul. Az negyedik, utolsó szakasz a jövő héten, azaz december 27-én 17:00 órától indul majd Budapest és Pest megye lakói számára, ők február 6-án 18:00 óráig nyújthatnak be pályázatot.

A pályázatban kizárólag napelemes rendszer telepítése esetén maximum 2,9 millió forintra lehet pályázni, maximum 11,3 millió forintra pályázhat azonban aki a napelemek mellett nyílászárót is cserélne, akkumulátort is szeretne, valamint hőszivattyús fűtésre is váltana. Az önálló családi házak mellett ikerházak, sorházak és maximum hat lakásos társasházak esetén is pályázhatnak, de csak az egyes lakások tulajdonosai különállóan. A pályázat keretösszege 202 milliárd forint, amelyből összesen 34.920 pályázót kívánnak támogatni, akik közül 23.320 család csak napelemes erőműre, 11.600 pedig napelemekre és fűtéskorszerűsítésre is kap majd pénzt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.