Hatalmasat emelt a Carge a töltési díjakon

A Carge roaming szolgáltató a hét elején már bejelentette, hogy ma déltől közzéteszi új árait. A globális energiaár-emelkedés miatt számítottunk drágulásra, annak mértéke azonban bizonyára sokakat meglepett.

Magyarországon a Mobiliti, az ELMŰ-ÉMÁSZ, a has.to.be, az Ionity, valamint a Bee by DREM elektromobilitás szolgáltatók töltőoszlopai indíthatók a Carge applikációval.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ töltőinél 130 Ft/kWh díjat fizetnek a Carge ügyfelek, míg közvetlenül 99 Ft/kWh a töltési díj. A has.to.be töltőket 107,65 Ft/kWh a töltési díj. A Bee by DREM üzemeltetésében lévő AC töltők 91 Ft/kWh, a DC töltők pedig 104 Ft/kWh díjért vehetők igénybe a Carge applikáción keresztül. Az Ionity töltők 273 Ft/kWh díjért használhatók.

A legnagyobb áremelés a Mobiliti töltőinél történt. A Carge használatával a DC töltés díja 186 Ft/perc, az AC töltés pedig 168 Ft/kWh-ba kerül, szemben a Mobiliti saját 80 Ft/perc (40 kW feletti DC töltők), illetve 100-120 Ft/kWh (22 kW AC és DC töltők) árazásával.

A fenti perc- vagy energia alapú díjakon felül 125 forintos töltésindítási díjat is fizetni kell a Carge ügyfeleinek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.