Áramszünet? Segít a Ford F-150!

A Ford és a Sunrun, az Egyesült Államok vezető napelemes vállalata együtt segíti az otthoni energiatárolás és a napelemes kiserőművek terjedését. Az F-150 Lightning elektromos pickup segítségével szén-dioxid-kibocsátás nélkül kínálnak otthoni energiatárolót, amely áramkimaradás esetén is biztosítja az energiaellátást.

A Sunrun közreműködik az otthoni töltési megoldások telepítésében az F-150 Lightning tulajdonosok számára, így amellett, hogy a házak napelemes energiaellátása megvalósul, az elektromos kisteherautó is zöld energiával lesz feltölthető. A 80 amperes Ford Charge Station Pro integrációja a napenergiás töltés mellett lehetővé teszi az F-150 Lightning tulajdonosok számára a Ford Intelligent Backup Power alkalmazását is. A kétirányú technológiának köszönhetően áramkimaradás esetén az autó akkumulátora biztosítja az otthonok áramellátást.

Az F-150 Lightning nagyobb akkus változata akár 131 kWh energiát is képes eltárolni, és 9,6 kW teljesítményű áramforrást biztosít, 120 és 230 voltos hálózaton egyaránt. Egy hagyományos, benzines aggregátorhoz képest ez nem csak környezetbarátabb, de csendesebb, tisztább és hatékonyabb megoldás is.

A külső hálózat kiesésekor a rendszer automatikusan átáll a csatlakoztatott az F-150 Lightning akkuja által biztosított energiaellátásra, majd az áramellátás helyreállásakor visszaáll a hálózati tápellátásra. Egy átlagos amerikai háztartás napi energiaigénye 30 kWh, ez alapján az F-150 Lightning a nagyobb akkumulátorral akár három teljes napig, némi takarékoskodással akár jóval hosszabb ideig is képes lehet biztosítani a zavartalan otthoni energiaellátást.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.