Főoldal » elektromosautó-töltés » Töltésindítási díjat és zárolást vezet be a Carge

Töltésindítási díjat és zárolást vezet be a Carge

A globális energiaár-emelkedés áremelésre késztetett számos elektromobilitás szolgáltatót, amit a saját töltőket nem üzemeltető, kiterjedt roaming szolgáltatásban gondolkozó Carge sem tud elkerülni. A regisztrált felhasználókat ma reggel hírlevélben tájékoztatták a február 3. déltől (kelet-európai időzóna szerint) bevezetendő áremelésről.

A Carge, univerzális töltésindító applikáció Magyarországi indulása enyhén szólva nem sikerült zökkenőmentesre. Néhány hónappal azt követően, hogy megjelentek a hazai piacon egyik reggelre arra ébredtek a felhasználók, hogy jelentős összeget terheltek az applikációban megadott bankkártyájukra. Szerencsére a kártyaadatok nem kerültek rossz kezekbe, így a Carge néhány óra alatt visszafordította a terheléseket, később megtérítette az esetlegesen felmerült költségeket és 20 eurós fájdalomdíjat is jóváírt a felhasználóknak. A bizalom sokakban megrendült, mások úgy vélekedtek, hogy a kedvező töltési díjak miatt adnak még egy esélyt a cégnek.

Azt, hogy mennyire maradnak kedvezőek a töltési díjak, csak csütörtökön fogjuk megtudni, néhány általános változás azonban már a mai hírlevélből is kiderült. A Carge 35 centes töltésindítási díjat vezet be, amelyre nem vonatkoznak a kedvezmények és a különféle kreditekből, jóváírásokból sem fedezhető. További változás, hogy a töltés indításakor 7,5 eurónak megfelelő összeget (helyi pénznemben) zárolni fognak a bankkártyánkon. Amennyiben ennél kisebb összegbe kerül a töltés, természetesen a fennmaradó összeg zárolását azonnal feloldják.

A Carge a múlt héten kiadta alkalmazásának új, 2.0 verzióját, amely a korábbinál lényegesen gördülékenyebb, intuitívabb felületet kínál a villanyautósoknak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.