Főoldal » elektromos autó » Rendőrautó is készül a Cybertruckból?

Rendőrautó is készül a Cybertruckból?

Bár nem kimondottan egy szoftvercégtől várnánk ilyet, az Oracle, amely megkerülhetetlen a vállalati szoftverek, adatbázisok és felhőszolgáltatások piacán, a napokban zajló konferenciáján bemutatott egy rendőrautóvá alakított Tesla Cybertruckot.

Elsőre mi sem értettük.

A kedvenc autója

Larry Ellison nemcsak az Oracle első embere, alapítója, és a világ negyedik leggazdagabb embere, de a tavalyi évig a Tesla igazgatótanácsának tagja is volt. Mint most vállalata a felhőszolgáltatásokkal foglalkozó konferenciáján bejelentette, hamarosan bemutatkozik az új rendőrautójuk, ami egy Tesla Cybertruck lesz.

A meglepő bejelentés mögött az állhat, hogy a vállalat rendelkezik egy kifejezetten a rendőrség, illetve egyéb segélynyújtó szervezetek számára kifejlesztett informatikai szolgáltatással is. Mint Ellison a konferencián elmondta, a Cybertruck az ő személyes kedvenc autója, és elég sok mindent tud róla, köztük olyan dolgokat is, amelyek egyelőre nem nyilvánosak.

Rendőrségi Cybertruck koncepció az Oracle-től.

Azt azért elárulta, hogy a kocsi nagyon gyors és biztonságos lesz, ám ami a rendőri munkára igazán alkalmassá teszi az az, hogy már eleve tele van szerelve kamerákkal és van egy nagyméretű központi képernyője, amelyeket fel tud használni az Oracle szoftvere. Hogy tényleg lesz-e hivatalos, vagy egy harmadik fél által átépített rendőrségi Cybertruck az persze még mindig kérdés, ám a koncepciót reklámozó render igen jól sikerült, tekintélyt parancsoló a rendőrséginek megálmodott pickup.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.