Sentry Mode és Dog Mode is érkezik jövő héten a Teslákhoz

Két újdonsággal is bővül hamarosan a Tesla villanyautóinak funkciókínálata, mivelhogy Elon Musk egy tegnapi Twitter-kommentben a jövő hétre ígérte a sokak által nagyon várt Sentry Mode érkezését, mely egybe fog esni a korábban bejelentett Dog Mode megjelenésével. Az előbbiről ugyan egyelőre elég keveset tudunk, vélhetően egy 360°-os megfigyelésre képes kamerarendszerről van szó, mely jelentősen megnehezíti a Teslák feltörésére, megrongálására vetemedő bűnözők dolgát. Egy ilyen őrző-védő üzemmód megjelenése mostanra borzasztóan sürgőssé vált, miután az elmúlt hetekben a kaliforniai Bay Area környékén megszaporodtak a rongálások és lopások, melyek célpontjai kifejezetten a Tesla modelljei voltak. Az autógyártó és a vezérigazgató követői egyébként minden kreativitásukat összeszedve remek ötletekkel rukkoltak elő a közösségi oldalakon, hogy pontosan mit is kellene tudnia a Sentry Mode-nak: az instant áramütéstől kezdve az automatikus segélyhívásig minden a rajongók eszébe jutott, de hogy valójában hogyan is védekeznek majd az autók a tolvajok ellen, az a jövő héten derül ki.

A Dog Mode egy jóval kisebb csoportot érint, de akik rendszeresen utaznak együtt ölebükkel, azoknak igazán hasznos lesz a kutyabarát funkció. Erről először tavaly októberben beszélt Elon Musk, akkor azonban pontos megjelenési módot nem említett, most viszont tudjuk, hogy néhány napon belül jóval könnyebb lesz majd a házi kedvenceknek kényelmesen átvészelni az autóban töltött időt. A kaliforniai hőségben ugyanis gyakorta előfordul, hogy autókat kell feltörni a bent hagyott kutyák megmentéséért. Ez viszont akkor is megtörténhet, ha a 2016-ban bevezetett Cabin Overheat Protection biztonságos hőmérsékletet biztosít az állatnak, hiszen a járókelők ezt kívülről nem tudják, és akcióba léphetnek. Bár további részleteket ezzel kapcsolatban sem árult el Musk, a Dog Mode minden bizonnyal nem csak maximális komfortot nyújt majd az ebeknek, de erről a külvilágot is egyértelműen tájékoztatja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.