Új színekben látható a megújult Kia Soul EV

A 2020-as modellévre nagymértékű átalakuláson esett át a Kia Soul tisztán elektromos változata, mely mind az autó külső megjelenésében, mind az utastérben és a hajtásláncban tartogatott újdonságokat. Megújult többek között az első és hátsó lökhárító, lejjebb került a töltőcsatlakozó, mely immáron már nem CHAdeMO, hanem CCS, új formát öltöttek a LED fényszórók, és egy csomó rendkívül hasznos új funkció került be a villanyautóba. A potenciális vásárlók viszont elég nehéz helyzetben vannak, ha a konfiguráció előtt el szeretnék dönteni, hogy milyen színben kérjék a népszerű kisautót, hiszen a dél-koreai autógyártó mindössze egyetlen színben, neonsárgában fotózta körbe a kocsit, ami aztán a Los Angeles-i Autószalonon is szórakoztatta a közönséget. Az InsideEVs egyik lelkes olvasója épp ezért úgy gondolta, hogy sokakat érdekelhet az új Kia Soul EV kicsit közelebbről, más színekben is így egy-két hónappal a megjelenése előtt, ezért közzétett néhány fotót, melyeket a gyártó egyik kaliforniai telephelyénél fotózott. A jármű egyelőre az Egyesült Államokban sem elérhető, így az alább látható példányok nem a készleten lévő és vásárlóra váró darabok, hanem vélhetően a sajtó számára vannak félrerakva.

A Kia által bejelentett hivatalos specifikációk közé tartozik a 64 kWh-s akkucsomag, mely akár 420 kilométeres hatótávot is adhat a villanyautónak a WLTP szerint, továbbá egy 201 lóerős motor és 394 Nm nyomaték. Az európai megjelenésről még nincs pontos információ, de előre kiválasztott piacokon limitált mennyiségben már március közepén kiszállításra kerülhet a Soul EV.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.