Már állnak az első épületek Sanghajban – halad a Gigafactory 3

Pontosan egy hónapja rakták le a Tesla sanghaji gigagyárának alapkövét, mostanra pedig már állnak az első (kiszolgáló) épületek is a területen.

Beton és dagonya

A Tesla kínai gyárának építési ütemterve rendkívül ambiciózus, hiszen már az év második felében munkára akarják fogni az első ütemet – heti 3000 Model 3 a kezdeti cél. Később ugyanitt  fog készülni a Model Y SUV is és mindkét modellhez, illetve az ipari energiatárolókhoz is egy fedél alatt gyártják majd az akkumulátor cellákat és csomagokat.

Most a stabil Teslás kínai hírforrásnak számító Vincent Yu  egy friss drónvideója révén bepillantást nyerhetünk a munkálatok jelenlegi állásába. Mármint szó szerint az állásába, hiszen a kínai újév ünnepe alatt nem igazán halad a munka, de ez érthető is. Ha jól vesszük ki a videóból, akkor már befejezték a cölöpök leverését és felbetonoztak két csíkot, valamint egy kisebb területen elkészült egy épületsor, ami feltehetőleg az építőmunkások szállása lesz. (Kínában gyakori, hogy ilyen feszített projekteknél ott is laknak).

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.