KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Azonnal megkezdődött az európai Model 3-ak kiszállítása!

Úgy látszik Elon Musk nem viccelt azzal, hogy drasztikusan le akarja csökkenteni az autók kiszállítási idejét. Bár korábban úgy tudtuk, hogy majd csak 14-e magasságában indulnak meg Tesla Model 3 európai kiszállításai, állítólag már ma, február 6-án este 6-kor átadták az első autókat Belgiumban és Hollandiában.

Nem szórakoztak

Mint arról beszámoltunk, 5-én hajnalban futott be a belgiumi Zeebrugge kikötőjébe a Glovis Captain teherszállító hajó a fedélzetén – a szivárgó információik szerint – nagyjából 1400 Model 3-mal és 350 Model S-sel.

Model S gördül le a Glovis Captain rámpáján. Forrás: a tff-forum.de egyik bejegyzése egy azóta már törölt Facebook poszt alapján.

Utóbbi talán még meglepőbb mint előbbi, hiszen az S és X modelleket a Tesla tradicionálisan félig-meddig szétszerelve szállítja a hollandiai Tilburgba, ahol a helyi „végszereléssel” elkerüli az EU-s vámokat. Amennyiben a most érkezett S-ek végállomása az EU és nem mondjuk Norvégia, akkor ez mindenképpen érdekes fejlemény.

Ezek a Model 3-ak utaztak a Glovis Captain-en. A képet a tff-forum.de talált egy azóta már törölt Twitter bejegyzésben. A piros fékpofák és a 20-as felnik elárulják, ez bizony Performance verzió.

De visszatérve a fő attrakcióhoz, tehát az első hajó nagyjából 1400 Model 3-at hozott, és valószínűleg mind a legdrágább Performance verzió.  A legfrissebb pletykák szerint Elon Musk személyesen szólt az európai központnak, hogy ne várjanak, hanem azonnal kezdjék meg a kiszállításokat. Hogy ebből mi igaz azt nem tudjuk, de az alábbi Twitter postok szerint, már érkeznek is az első autók a kereskedésekbe és este 6-ra kapott is időpontot az első holland vevők egyike.

Kandi kamerás felvétel a zeebruggei kikötőből – sajnos már ezt a képet is töröltették Kurt Hellyn twitteréről, de az internet emlékezet örök. Forrás: tff-forum.de

A Golvis Captain közben már el is hagyta a dokkot, de semmi ok az aggodalomra: 3 nap múlva érkezik testvérhajója a Cosmos újabb 2-3 ezer autóval a fedélzetén.

UI: bónusz jelent a vége-főcím után: persze, hogy van drónfelvételünk is a Captain tegnap hajnali érkezéséről!

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.