Tavasszal indul az első elektromos rally

Az eredeti tervek szerint most nyáron startolt volna el az ADAC Opel e-Rally Cup, a legelső kizárólag villanyautók számára tervezett rally bajnokság, és 2021-ig legalább tíz selejtező fordulóra kerül volna sor. A tisztán elektromos Opel Corsák versenysorozata jobban megúszta, mint a Formula E, amit a szezon közepén kellett leállítani a koronavírus-járvány miatt, de a szervezők így is a kalendárium átdolgozására, és az előkészületek elhalasztására kényszerültek. A járművek gyártó általi tesztelése például német és nemzetközi rally versenyeken történik, ám mivel ezek szintén a vírus áldozatává váltak, a versenygépek tökéletesítése még nem fejeződött be teljesen.

A műfaj kedvelői viszont örülhetnek, hiszen nem kell túl sokáig várni, hogy akció közben láthassák a 136 lóerős Corsa-e autókat, az új ütemterv szerint még az idén megrendezésre kerül több tesztprogram és promóciós esemény. A bajnokságban induló vásárlók október végén kapják meg a 15 darab, nettó 50 ezer eurós áron kínált versenyautó egyikét, amit a november 20-21-én tartott ADAC Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue rendezvényen ki is tudnak próbálni élesben. Annak érdekében, hogy a résztvevőknek elegendő idejük legyen megismerkedni az autóval és az elektromos technológiával, a pontszerzés csak a jövő évben indul: a verseny összesen nyolc eseményből áll majd 2021 tavasza és ősze között.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.