Kedvezőbb áron használhatják az ID.3 vásárlók az IONITY hálózatot

Az Ionity töltőhálózat év elején bevezetett 79 cent/kWh díjazása sokkolta a villanyautósokat és az elektromos autó vásárlást tervezőket. Az Ionity részvényesek azonban ennél kedvezőbb árazást biztosítanak az autóvásárlóknak. Néhány napja megnyílt a Volkswagen ID.3 rendelési lehetősége így ideje volt megismerni a Volkswagen kedvezményeit.

A gyártó három díjcsomagot kínál az ID.3 vásárlóknak a We Charge töltési szolgáltatás keretein belül. Az első díjcsomag, a We Charge Free, minden Volkswagen vásárló számára havidíj-mentes, azonban ez inkább kényelmi szolgáltatást jelent (egyetlen kártyával használható töltőhálózat), mintsem kedvezményt, ugyanis az Ionity töltőket a bárki számára elérhető 79 centes (a kedvezőbb német áfával idén 77 centes) díjért vehetik igénybe a felhasználók. Az egyéb nyilvános töltőket az egyedi áron felül töltésenként 30 (29) centes töltésindítási díjért lehet igénybe venni.

A középső, We Charge Go díjcsomag ID.3 vásárlók számára (az 50 kWh akkus alapmodell kivételével) havidíjmentes, más típusokhoz 7,49 (7,3) eurós havidíjért választható. Ez már valódi kedvezményt jelent az Ionity hálózatban, az 55 (53) centes kWh díjjal. Egyéb töltőoszlopoknál sem kell kifizetni a töltésindítási díjat.

A harmadik, We Charge Plus díjcsomagért az ID.3 vásárlóknak 9,99 (9.73) eurós havidíjat kell fizetni, az egyéb típusok és az alapmodell vásárlói számára magasabb, 17,49 (17,04) euró a havi előfizetési díj.

A két utóbbi csomag 12 hónapos szerződés mellett vehető igénybe. Ezen kívül 9,99 euró egyszeri csatlakozási díjat kell majd fizetni, utóbbit azonban 2020-ban elengedik.

Akik ID.3 vásárlás nélkül szeretnék igénybe venni az Ionity töltőit érdemes lehet Maingau, esetleg ZSE szerződést kötni, ha szeretnének a 79 centes díjnál olcsóbban tölteni.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.