Itt vannak a Tesla új európai színei

Bár a Teslák gyártásának minősége sokat javult az elmúlt évek során, a fremonti gyártású autók neuralgikus pontja továbbra is a fényezés, ami sokak szerint elmarad attól, ami egy prémium márkánál elvárható. A hozzánk érkező kínai gyártású autók szerencsére ennél sokkal jobb képet mutatnak, és az eddigi tapasztalatok szerint hibátlan a festésük.

Berlin azonban ebben is új mércét akar felállítani.

Hipermodern gépsor, új színek

Mint arról már korábban beszámoltunk, az olasz-japán Geico Taiki-Sha szállította a Giga Berlin festőüzemét, és a Tesla a legújabb fejlesztésű gyártósort vette meg az iparági specialista partnertől. Az első gépsorok egy éve érkeztek Berlinbe.

Most a gyárlátogatás alkalmával a cég bemutatta a már próbajáraton lévő festőüzemet is, amely 50%-kal kevesebb vizet használ, mint azt eredetileg tervezték.

Videóláncon lehet követni, mi történik éppen a hatalmas teknőkben. (Természetesen a nyílt nap alatt nem folyik próbagyártás, a videó valószínűleg előre rögzített).

Miután a karosszériát megtisztították a gyártás során rárakódott szennyeződésektől, fürdőt vesz a kocsi, hogy megkapja a korrózióvédelmet, és egy rés, vagy szeglet se maradjon ki. Ezután a festőrobotok fújják rá a végleges színt.

Berlinben kiállítottak egy egyedi fényezésű Model Y-t is, de azért azt nem várnánk, hogy a palettára ez is felkerüljön.

Az viszont már kiderült, hogy két új színt már biztosan kap Berlin, itt debütál a Deep Crimson nevű bordó, és egy új kék árnyalat is.

Fent a Deep Crimson lent pedig – valószínűleg – az új kék látható.

Új kék árnyalatot kap Európa: forrás: @DerCaspar, Twitter

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.