LED mátrix demó a Teslától

Azt már egy ideje mindenki készpénznek veszi, hogy az utóbbi egy évben gyártott Teslákban LED mátrix lámpák vannak, de valami miatt ezek speciális képességeit még mindig nem aktiválták.

Most újabb bizonyítékkal szolgált a Giga Berlin nyílt napja.

Mire várnak még?

A Tesla Model 3 mátrix fényszóróit TelsaMaster is tesztelte idén januárban, és videója alapján nincs kétség, a hardver ott van a kocsikban.

A lámpatestek belsejében található kódokból egyébként az internet népe azt is visszafejtette hogy itt bizony adaptív, kanyarkövető lámpákról van szó, erre utal az XCERTV kód.

Most a Tesla gyakorlatilag meg is erősítette ezt, mivel a berlini gyárban kiállított Model Y orr, egy a cég logóját ábrázoló fényjátékot vetít a falra, ami csak akkor lehetséges, ha mátrix rendszerű, a fényelemeket egyenként szabályozó lámpáról van szó. A kérdés már csak az, mikor jön a szoftverfrissítés ami életre kelti?

És ha már TeslaMaster és Giga Berlin, aki szeretné Bérczi Balázzsal elemezni a mai híreket, az keresse fel élő videóját a Youtubeon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.