Januárban láthatjuk, mivel vág vissza a Fordnak a GM

Jövő év január 5-én, a Las Vegasban rendezendő CES 2022 technológiai kiállítás sajtónapján mutatkozik majd be a Chevrolet Silverado tisztán elektromos meghajtású változata – jelentette be közleményében a General Motorshoz tartozó autógyártó vállalat. A Silverado nevet az Egyesült Államokban mindenki ismeri, szegmenstől függetlenül az ország második legkelendőbb autójáról van szó, 2020-ban összesen 5586.675 darabot értékesített belőle a Chevrolet. Ennél csak a Ford F-sorozata kellett jobban a vásárlóknak, amelynek 150-es számú tagja szintén elkészült zéró emissziós változatban, F-150 Lightning néven. A Silverado elektromosításával tehát ismét a két legnagyobb kedvenc feszülhet egymásnak, immár a villanyautóra váltó vevők kegyeiért.

Az elektromos Silverado a General Motors Ultium padlólemezére épül, azaz az alapoktól kezdve újratervezik, és semmilyen kötődése nem lesz a hagyományos változathoz. Az eddig megismert jellemzői közé tartozik az opcionális fix üvegtető, a négykerék-kormányozhatóság, és a több mint 640 kilométeres hatótávolság. A közleményben olvasható, hogy a Chevrolet nagy keresletre számít a kereskedelmi flottáknak, illetve a magánvásárlóknak szánt verziók iránt egyaránt, így remélhetőleg nem olvasunk majd olyanokat a rendelés kezdetekor, mint a Fordnál, hogy mekkora meglepetésként érte a gyártót a hatalmas érdeklődés.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.