Főoldal » elektromos autó » Töltőknél fotózták le a Volkswagen álcázott villanybuszát

Töltőknél fotózták le a Volkswagen álcázott villanybuszát

Ahogy közeleg a Volkswagen ID.Buzz tanulmányon alapuló tisztán elektromos kisbusz március 9-i leleplezése, úgy kapják egyre többen lencsevégre az egyelőre még álcázott autót a közúti teszteken. Ezúttal két helyszínen is etetés közben fotóztak le néhány példányt, és a képek persze az internetre is felkerültek.

A modell forgalmazása Európában 2022 harmadik negyedévében kezdődhet meg. Műszaki adatok egyelőre nem szivárogtak ki, de a pletykák 111 kWh-s akku kapacitásról szólnak, melynek beépítését a hosszú tengelytáv minden bizonnyal lehetővé is teszi. Az autóból személyszállító és csomagszállító változat egyaránt készül majd. Korábbi hírek szerint a kisbusz neve e-Samba lehet, és a Touran utódját is jelentheti majd.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.