e-Samba lehet a VW villanykisbuszának neve

A Volkswagen Európában levédette az e-Samba nevet, írja az insideevs.com, és a cikkben azt fejtegetik, hogy vajon mire szeretnék majd felhasználni az elnevezést. Amióta a német gyártó megalkotta az MEB-platformot egyértelmű, hogy számos tisztán elektromos modell épül majd a moduláris padlólemezre. Az elmúlt években be is mutattak számos tanulmányt. Ezek egyikéről, az ID.Buggy-ról sajnos a napokban kiderült, hogy nem tervezik a sorozatgyártását, mivel valószínűleg csak csekély példányszámban lenne eladható.

A Volkswagen Transporter T1 stílusjegyeiből építkező ID.Buzz sorozatgyártására azonban minden esély megvan. Korábban a VW amerikai igazgatója mondta a sajtónak, hogy 2022-ben, Németországban kezdődik meg az elektromos kisbusz sorozatgyártása, valamint világszerte piacra kerül majd a modell. Később Frank Welsch, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja nyilatkozta, hogy az a modell válthatja Tourant a VW kínálatában. Azt is tudjuk, hogy az ős-transporter legjobban felszerelt változatának Samba volt a neve. Jó esély van tehát arra, hogy az e-Samba ennek a modellnek a sorozatgyártású változata kapja majd meg.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.