Az ID.Buzz válthatja a Volkswagen Tourant

Az ID család legtágasabb tagja, az ős Volkswagen Transporter stílusát idéző, MEB-platformra épülő, tisztán elektromos ID.Buzz gyártása a német cég tervei szerint 2022-ben kezdődhet meg és világszerte forgalmazzák majd. A modellnek köszönhetően újjászülethet a jelenleg kihalófélben lévő egyterű kategória is a családapák örömére. Az elektromos modellek, modellcsaládok megjelenésével egyre több gyártónál tapasztalhatjuk majd a hagyományos kínálat szűkítését, egyszerűsítését. Fokozatosan szűnnek meg a viszonylag kis példányszámban gyártott típusok, és a tovább gyártott modellek esetén is egyre kevesebb motortípusból választhatnak a vásárlók.

 

A Volkswagen Touran is ennek a tisztítási folyamatnak lehet majd az áldozata néhány éven belül, legalábbis Frank Welsch, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja erre utaló nyilatkozatot tett az Autocar-nak:

„A Touran egyesek szerint egy unalmas autó, azonban praktikus, kedvező ár-érték aránnyal rendelkezik, és ideális a családok számára. Az MPV kategóriában új koncepciókkal rendelkezünk, ilyen például a Tiguan Allspace nevű hétüléses SUV, de a következő generáció előkészítése is folyamatban van, mint ahog az ID családba tartozó ID.Buzz fejlesztése is. Ezek lehetnek a Touran utódai.”

Az ID.Buzz méretei kisebbek, mint a ma megszokott áruszállítók, egy családnak azonban nincs is szüksége akkora autóra, mint egy mai Transporter, azonban fontos számukra a kényelem, amit egy alapvetően személyszállításra tervezett modell inkább biztosítani tud, mint egy eredetileg teherautós génekkel készült, utólag személyautósított modell. Az ID.Buzz hátsókerék és összkerék hajtással egyaránt készülhet majd, hatótávolsága pedig megközelítheti a 600 km-t, így családi csapatszállítónak nem csak városban, de igazán hosszú utazások, nyaralások során is alkalmas lesz.

„A Buzz-ban sok hely van. Jól néz ki. A sorozatgyártásba kerülő változat még a tanulmányautónál is jobb lesz. Jobb lesz, mint a Touran.” – tette hozzá Frank Welsch.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.