Napokon belül átadják a legújabb V3-as Superchargereket Magyarországon

Villámgyorsan átadásközeli helyzetbe került a szigetszentmiklósi Auchan áruház parkolójában épülő Supercharger töltősziget.

Néhány nappal ezelőtt a területen még csendes terepmunka zajlott, majd egyetlen éjszaka alatt megjelentek a letakart V3-as oszlopok. Az elektromos hálózat, valamint a töltőket kiszolgáló vezérlések már kiépültek. Ma már az utolsó simítások zajlanak az oszlopok tesztelése előtt.

A képeken látható, hogy a parkoló egyik központi, a főbejárattal szembeni részében kerültek kialakításra a Supercharger-oszlopok, amik így két irányból is könnyedén megközelíthetőek.

A 12 db V3-as töltőoszlop a beindításkor még nem fog tudni maximális teljesítménnyel üzemelni, tekintve, hogy ehhez a Tesla által előírt fejlesztéseket az áruházon belül is el kell még végezni. A szakemberek szerint ez viszont nem zavarja az átadást és az üzemeltetést.

A töltősziget átadása a munkálatok jelenlegi állása szerint jövő hét második felére, végére várható.  A Tesla magyar honlapján ugyan még nincs pontos információ sem a helyszínről, sem az átadás időpontjáról, azt lehet sejteni, hogy a Tesla Superchargerek magyarországi térképére frissen felkerült „Budapest coming soon” utal a Szigetszentmiklóson épülő töltőszigetre. Az átadásig mindenesetre még pár apróság hátravan. Többek között le kell tesztelni az oszlopokat, felfesteni a parkolót, valamint be kell fejezni a kandeláberek telepítését. A fejlesztéseket követően minden oszlop képes lesz akár 250 kW teljesítményt is leadni, de természetesen a Tesla sem köt le feleslegesen, 12 darab nulla százalékkal beguruló kocsira készülve, 3 MW teljesítményt, így valamiféle teljesítménymegosztásra itt is számítani kell.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Zvara Szabolcs

Hiszek abban, hogy a legkisebb tettnek is lehet óriási hatása ezért villanyautót használok, amit napelemről töltök. Igyekszem a háztartást műanyagmentesíteni, a hulladékot szelektíven gyűjteni, az elhasznált dolgokat újra felhasználni és amit lehet a saját kertben megtermelni. Jó érzés tudni, hogy ez nem csak nekem számít, ezért csatlakoztam a Villanyautósok.hu csapatához.