Főoldal » elektromos autó » Videó szivárgott ki a Tesla új texasi gyárából

Videó szivárgott ki a Tesla új texasi gyárából

Úgy látszik nagyon bátrak lettek mostanában a Tesla alkalmazottak, mert nem sokkal azután, hogy valaki belsős adatokat adott közre az új 4680 akkucellák gyártási kihozatalával kapcsolatban, most az új texasi gyárból posztolt valaki egy videót Snapchatre.

Márciusban indulhat

A Tesla által hivatalosan megosztott információk szerint, mind a két új, épülő gyáruk most márciusban kezdheti meg a kiszállításokat – bár Berlinben erre egyre kevesebb az esély. A texasi üzem engedélyei azonban állítólag jobban állnak már, és a gyárban készített videó is azt mutatja, hogy a gyártósorok és alkatrészek a sorozatgyártás megkezdésére várnak.

Az ide-oda cikázó kamera nem segít túlzottan, hogy értelmezzük mit látunk, de az egyértelmű, hogy a felvételek készítésekor a legtöbb gépsor nem futott, a tesztállomás körül azonban látszik pár tucat kész autó. Érdemes észben tartani, hogy a Giga Texas első épülete egy hatalmas, több mint 1 kilométer hosszúságú, belül több emeletes építmény, amelynek csak egy egészen kis részletét látjuk a videókon. A képsorokon dobozokból kicsomagolt hajtóműveket, raktárban várakozó kerekeket/gumiabroncsokat és sok-sok robotot is látni. Pár nappal ezelőtt a gyár építését dokumentáló egyik drónvideós elcsípett egy trélert is, ami kész autókat vitt ki a gyárból. Ezek láthatóan több színben, Performance változatok voltak, míg a fenti videón Long Range Model Y-ok állnak készen az épületen belül.

A különböző amerikai teslás fórumokon is többen jelezték már, hogy a kiosztott alvázszámok austini gyártásra utalnak, így valószínűleg tényleg csak napokra vagyunk már az új texasi üzem hivatalos indulásától. A texasi Model Y-t azért övezi ilyen nagy érdeklődés, mert ez már az új, strukturális akkupakkal és 4680-as cellákkal szerelt kiadás, amelynek vezetési élményéről, valós töltési teljesítményéről és hatótávjáról egyelőre csak találgatások vannak.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.