Kigyulladt egy autószállító hajó az óceánon

Nem elég az ellátási láncok és a chipgyártás problémája, most több ezer kész autó veszhet oda.

A legénységet szerencsére már kimentették.

Forrás: portugál partiőrség

Füstölve sodródik

A 2005-ös gyártású Felicity Ace autószállító hajó 200 méter hosszú és mintegy 30 méter széles, egyszerre pedig akár 4000 autó szállítására is alkalmas. A The Drive autós lap beszámolója szerint most azonban nagy bajban van a teherszállító, és akár a teljes rakomány is odaveszhet.

A Marinetraffic.com adatai alapján az autószállító február 10-én indult útnak Emden városából, az úti cél pedig Bostontól délre, a Providence városában található Port of Davisville teherkikötő lett volna, ahová február 23-án kellett volna megérkeznie. A The Drive információ szerint a hajón elsősorban a VW Csoport autóit szállították amerikai megrendelők részére. Észak-amerikai volkswagenes fórumok, valamint a vállalat sajtóosztálya is megerősítette az értesüléseket – állítólag több limitált szériás Porsche is a fedélzeten van.

Forrás: marinetraffic.com

A tűz oka egyelőre ismeretlen, de jó hír, hogy a 22 fős legénységet sikerült kimenteni, és személyi sérülés nem történt. A kárt egyelőre nem tudják felbecsülni, a mentést végző portugál partiőrség helikoptert is bevetett az akcióhoz. A közelben hajózó Resilient Warrior tartályhajó fedélzetéről készült képeken látható, ahogy a mentőhelikopter a hajójukra szállítja a kimentett matrózokat. A hírek szerint a tűz a raktérben keletkezett, de, hogy valamelyik autó gyulladt-e ki, vagy a hajó műszaki hibája okozta, azt egyelőre nem tudni.

Forrás: Naftikacronika.gr

A hajó jelenleg irányítás nélkül sodródik az Atlanti-óceánon, de a mentőcsapatok próbálják megfékezni a lángokat. A terv az, hogy egy közeli kikötőbe vontatják.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.