BMW: Megkezdtük a magyar gyár épületeinek építését

Eddig a terület előkészítésével, az alapozással, és a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésével foglalkoztak, de a vállalat friss sajtóközleménye szerint, most már az épületek is elkezdenek kinőni a földből.

Minden a tervek szerint

A BMW Group a mai nap arról számolt be, hogy minden a tervek szerint halad az új debreceni gyár építése kapcsán. Az építkezés most a központi irodaépület, a képzési központ, és az adatközpont épületeivel folytatódik, valamint tovább dolgoznak az infrastruktúra fejlesztésén is. A termelőlétesítmények építése még idén megkezdődik, az alapkőletétel pedig júniusra van betervezve.

A vállalat kinevezte az új gyár igazgatóját is, a posztot pedig Hans-Peter Kemser kapta, aki 2015-2021 között a BMW lipcsei gyárának vezetője volt. A német úriember elismerően nyilatkozott a város hozzáállásáról, és már találkozott a BMW csoport helyi csapatával, a magyar partnerekkel, és Debrecen vezetésével is.

Munkahelyek nyílnak meg

A BMW egyébként hamarosan megkezdi a munkaerő-toborzást is. A projekt kapcsán már jelenleg is működik egy debreceni és egy müncheni csapat, akik a HR, az üzemeltetés, a fenntarthatóság, a pénzügy és a tervezés feladatait látják el. Ahogy nőnek ki az épületek a földből, úgy kezdik el keresni az ott dolgozó szakembereket is, így hamarosan az üzemépítés, a HR, a létesítményüzemeltetés, a pénzügy, a beszerzés, és az IT különböző szakterületeire várnak majd jelentkezőket. Akit érdekelnek a közelgő állásajánlatok, az kövesse a debreceni gyár karrieroldalát, ahol ezek a közeljövőben megjelennek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.