Történetének legnagyobb megrendelését kapta a töltőgyártó

A British Petrol az egyik olyan olajvállalat, amely elkezdett felkészülni a jövőre és saját töltőhálózatot épít ki a világon.

Most a Tritiumtól rendeltek egy újabb nagy adag villámtöltőt.

Akkora, hogy meg sem merik mondani

A Tritium és a BP 2022 áprilisában kötöttek stratégiai megállapodást, amelynek keretében a BP Pulse töltőhálózat beszállítója lett az ausztrál vállalat. Akkor, első körben 1000 töltőt rendelt a brit cég, amelyeket az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland útja mellett telepítenek majd.

Most pontos darabszámot nem árultak el, de a cég közleménye szerint ez történetük legnagyobb megrendelése.

A BP a töltőoszlopokat nyilvános helyszíneken, illetve flottaüzemeltetőknél telepíti majd, ennek megfelelően pedig 50 és 150 kilowattos típusok is szerepelnek a listán. Utóbbi a 150 kW PKM modell, amely moduláris kialakítású, és ez a gyártó szerint egyszerűbbé teszi a karbantartást, a javítást és a teljesítmény növelését is. A PKM típusok alkalmasak a teljesítménymegosztásra is.

Az új töltőket a korábbi helyszínek mellett Amerikában és Európában is telepíti majd a BP. Az európai és amerikai példányok a cég új, az Egyesült Államokban, Tennessee államban felépített, évi 30 ezer darab gyártására alkalmas üzemében készülnek majd, míg az ausztrál töltőoszlopok helyben, Brisbane-ben kerülnek gyártásba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.