Főoldal » elektromos autó » Európában tesztelik a Tesla teljes önvezetését

Európában tesztelik a Tesla teljes önvezetését

A Tesla régóta ígérgetett önvezetésének legfejlettebb verziója, az FSD Beta, az Egyesült Államokban már bárki számára elérhető, aki megvásárolta 15.000 dollárba kerülő FSD csomagot vagy előfizetett a 200 dolláros havidíjba kerülő szolgáltatásra. Az Electrek azonban arról számolt be, hogy végre megérkezett Ausztráliába és Európába is az FSD Beta.

Az értesülés alapja a Teslascope twitteren megosztott információja, amely szerint Németországban, Belgiumban és Ausztráliában is fut egy-egy autó az FSD Beta-nak megfelelő 2023.12.10 szoftver verzióval. Minden bizonnyal nem egy szerencsés Tesla tulajdonos használja az autót a teljes önvezetésre alkalmas szoftverrel, valószínűbb, hogy a Tesla tesztel. A funkció európai megjelenéséhez szükség van helyi hatóságok jóváhagyására, de erre remélhetőleg már nem kell sokáig várni.

Körülbelül egy éve a Villanyóra 115. adásában Dr. Miskolczi Lászlóval, egy Floridában élő magyar orvossal beszélgettünk, aki hosszabb ideje Tesla FSD Beta tesztelő. Akit érdekel, hogy működött akkoriban a Tesla önvezető rendszere, nézzen bele az alábbi videóba.

 

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.