Főoldal » elektromos autó » Tető és biztonsági öv jöhet a BMW robogóra?

Tető és biztonsági öv jöhet a BMW robogóra?

Nincs új a nap alatt, a motorok, robogók és autók szerelemgyerekei mindig is velünk éltek, gondoljunk csak a csehszlovák Velorexre, és ott a sokkal fiatalabb unokatestvére, a Renault Twizy. 20 éve mutatták be a BMW furcsaságát, az utascellával, biztonsági övvel, bukókerettel felszerelt C1 robogót.

BMW C1 az előző évszázad végéről

Egyelőre nem tudjuk, hogy komolyak-e a bajor gyártó szándékai, annyi azonban biztos, hogy bejegyeztettek egy hasonló szabványt a BMW C Evolution elektromos robogóhoz, amely egy nagy testű robogó, 35 kW (48 LE) teljesítménnyel és 72 Nm (53 lb-ft) nyomatékkal rendelkező villanymotoros meghajtással. A robogó maximális sebessége 129 km/h. A robogóban természetesen a BMW i3 villanyautóhoz hasonlóan BMW i-sorozatú akkumulátorokat használnak, 12,7 kWh kapacitással, amely 159 km hatótávra elengedő.

Biztonsági övvel és bukókerettel látnák el a BMW villanyrobogóját? (fotó: motorcycle.com
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.