Főoldal » események » Magyar győzelemmel zárult az első hazai EcoGP futam

Magyar győzelemmel zárult az első hazai EcoGP futam

Hihetetlen izgalommal zárult az első EcoGP futam ma a Hungaroringen. Az a leintésnél is biztos volt, hogy a magyar futamot egy magyar felállás, az Aracsi Mihály által vezetett Tesla Taxi csapat nyerte 117 megtett körrel, de a kiosztott büntetések miatt az összes többi csapat izgulhatott.

A Live timing a verseny végén 116 megtett körrel a Zambelly + Thirring csapatot mutatta, a gond csak az volt, hogy az autó egyetlen cella feszültségének beesése miatt az utolsó körben a boxutca bejáratánál megállt, így saját lábán nem tudta befejezni a versenyt. A versenyszabályzat a pályán való lemerülést komolyan bünteti, így a csapattól az összesítésnél 5 kört elvettek. A rendkívül szoros verseny miatt a rendkívül peches csapat  ezzel visszacsúszott a 6. helyre.

Második helyre így a német Olli Dornisch csapat futott be 115 megtett körrel, a megosztott harmadik helyre pedig feljött a Villanyautósok csapata, amely egyben megnyerte a Renault Zoe kategória díjat is. A másik harmadik helyezett szintén 112 körrel a német Juchtaracing. A Villanyautósok mindössze öt körrel maradtak le a győzelemről.

Az első, a második és a negyedik helyekre Tesla Model S-ek futottak be, aminek fényében különösen bravúros a Thuma Gábor, Dósa István és Szita Balint által vezetett Villanyautósok eredmenye. A verseny másik Zoeja a 8. helyre futott be 99 körrel. Az első hét helyen a Villanyautósokon kívül minden csapat Teslaval indult. Gratulálunk a csapatoknak!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapítója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.