Magyarországon járt a villanyautós maraton

Ez a hét bővelkedett villanyautós rendezvényekben: szombaton a Hungaroringen rendezték meg az eco Grand Prix versenysorozat magyar futamát, amelyen a Villanyautósok csapata is remek eredményt ért el, csütörtökön és pénteken pedig három magyar várost is érintettek a Monte Carlo – Szentpétervár villanyautós maraton autói. A verseny május 27-én rajtolt el Monte Carloban és a tervek szerint június 6-án érkeznek meg az autókkal Szentpétervárra 4700 km távot maguk mögött tudva. A mezőny 7 autóból áll, melyek közül 4 db Tesla Model S, egy GAZ-M20 Pobeda átépített elektromos veteránautó, valamint két Opel Vivaro szervizautó.

Május 30-án Nagykanizsa volt a célállomás, a csapatok itt töltötték az éjszakát is. Május 31-én a reggeli nagykanizsai rajt után délelőtt meglátogatták a zalaegerszegi autóipari tesztpályát, majd péntek délután Gödöllőn a Művészetek házánál volt egy állomásuk, este 19:00 órakor pedig Miskolcra a Városház térre érkezett a mezőny, amelyről a helyi minap.hu portál is beszámolt. Este 22:00-kor a maraton résztvevői tovább indultak Kassára

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.