Musk 2020-ra ígéri desszertet

A hétvégi Ride the lightning podcastban Musk az új Tesla Pickup mellett a Tesla Roadster 2-vel kapcsolatosan is tett néhány ígéretet. Először is, desszertnek nevezte az autót, ezzel egyértelművé téve, hogy nem tartja kulcsfontosságúnak ezt a modellt, sokkal inkább a Model 3 gyártásának felgyorsítására és a Model Y gyártásának megkezdésére összpontosít és ezekre fordítanak minden erőforrást.

Forrás: Tesla

Ennek ellenére (vagy éppen ezért?) 2020-ra várható az új Roadster, amit Musk szerint évente kb. 10 000 példányban gyárthatnak majd. Ezúttal is utalást tett a Space X csomagra, melynek sűrített levegős, fúvókás rakéta hajtóművei nem csak az autó gyorsulását, de megállását és kanyarodási képességeit is növelhetik. Musk 3G gyorsulásról beszélt és már másodszor utalt arra, hogy az autó akár fel is emelkedhet a talajról, hiszen egy ilyen hajtóművel bármilyen irányban mozgatható az autó.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.