Kigyulladt egy Tesla töltés közben

A híreket követve úgy tűnik a Teslák hajlamosak kiégni, kétségtelen, hogy előfordulnak tűzesetek, azonban ez sajnos más típusoknál sem ritka, csak azokra kevésbé figyel a sajtó. Természetesen a problémával foglalkozni kell nem eltusolni. Ezúttal a HLN beszámolója szerint az antwerpeni tűzoltókat egy Supercharger töltőállomáshoz riasztották, ahol egy Tesla Model S lángolt. A tűzoltók a lángoló autót egy vízzel feltöltött tartályba merítettek, majd egész éjszakára víz alatt hagyták, az esetleges újragyulladás megelőzéséhez.

A holland tűzoltók vízzel teli tartályba merítették a Teslát (Fotó: Marc De Roeck, HLN)

A Tesla sofőrje elmondta, hogy miután a töltőhöz csatlakoztatta az autót egy rövid időre távozott, amikor kisvártatva visszaért az autó és a töltő már lángokban állt. A Tesla egyelőre nem kommentálta az eseményt.

Az autót egész éjszakára a víztartályban hagyták (Fotó: Marc De Roeck, HLN)

A Teslák kigyulladása nem gyakori, de közelmúltban sajnos volt már néhány hasonló esemény, melyek után a Tesla szoftverfrissítést adott ki. Fontos megjegyezni, hogy a modernebb akkumulátor kialakítással rendelkező Model 3 még sosem volt érintett tűzesetben, remélhetőleg az új modellben már sikerült a Teslának csírájában elfojtani a problémát.

EZT OLVASTAD MÁR?  DC töltéssel érkezik a nagy akkus Mercedes PHEV

Elektromos autót használsz?