Olcsó lesz a Tesla Pickup

A hétvégi Ride the lightning podcastban Elon Musk többek között a közelgő Tesla Pickupról is beszélt, amely a Ford F150 és a Rivian R1T elektromos kisteherautóknak lesz riválisa. A pickup kategória az Egyesült Államokban különösen, de a világ más pontjain is népszerű, ezért rengetegen várnak rá.

A két legfontosabb információ, amit az új Tesláról megtudhattunk, hogy 50 000 dollár alatti induló áron ígérik, és már idén nyáron bemutathatják a prototípust. Azt is megtudtuk végre, hogy a korábban megjelent sejtelmes kép az autó elejét ábrázolja.

Musk elmondta, hogy bár egy teherautónál a funkcionalitás a legfontosabb, mégis egyedi megjelenést kap majd, kitűnik majd versenytársak közül, igazi sci-fire számíthatunk. Magyarországon már a méreteivel is sokkol majd, hiszen a nálunk az ebben a kategóriában megszokott méretek jóval kisebbek, mint a legfőbb rivális Ford F150.

A teherautóról az áron kívül néhány további fontos jellemzőt is elmondott, például 650-800 kilométer közötti hatótávot, kétmotoros kialakítást természetesen összkerékhajtással, dinamikus felfüggesztést, valamint 13 tonnás vontatási kapacitást ígér a Tesla, persze Musk arra is utalt, hogy ezt mind nem a 49 000 dolláros alapváltozat tudja majd.

EZT OLVASTAD MÁR?  Musk szerint pénzügyi öngyilkosság hagyományos autót venni

Elektromos autót használsz?