Főoldal » elektromosautó-töltés » Új szereplő a magyar villanyautó töltő üzemeltetők között

Új szereplő a magyar villanyautó töltő üzemeltetők között

ALTE-GO néven indította el az ALTEO nevű energetikai vállalat új e-mobilitással foglalkozó leányvállalatát. Az új divízió megalapításának célja, hogy az ALTEO az eddigi jelenlétét tovább bővítse az energetikai piacon, valamint a vállalat stratégiájához illeszkedve pozíciót vegyen fel az e-mobilitás területén, tovább bővítve ezzel fenntarthatóságra fókuszáló szolgáltatások és ügyfelek körét.

Az ALTE-GO Kft. fogja a cégcsoporton belül végezni az engedélyes elektromos töltőberendezés üzemeltetést és e-mobilitási szolgáltatást: töltők értékesítését, telepítését és teljes körű üzemeltetését országszerte, lakossági és vállalati ügyfeleknek egyaránt.

Az ALTEO nyilvános töltőoszlopa Tiszaújvárosban (fotó: Kerekes István)

Az ALTEO reményei szerint az ALTE-GO az elkövetkező öt évben az emobilitási piac egyik jelentős szereplőjévé válhat. Indulásként elsősorban irodaházakban, parkolóházakban, vállalatok telephelyein, továbbá családi és társasházakban tervezik töltőberendezések telepítését és üzemeltetését, stratégiai partnerségek keretében pedig nyilvános töltőállomások kiépítése is szóba jöhet.

Az ALTEO 2018-ban elsőként állított üzembe akkumulátoros energiatárolót Magyarországon hálózati frekvenciaszabályozási céllal Budapesten a XIV. kerületben. A 16.660 cellából álló rendszer 3,92 MWh energia tárolására képes.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.