Főoldal » elektromos autó » Ötcsillagosra tört az ID.3

Ötcsillagosra tört az ID.3

Ma délelőtt közzétette az Euro NCAP a Volkswagen ID.3 töréstesztjének eredményeit. Manapság egy új autónál ebben a kategóriában nem kérdéses az 5 csillagos eredmény, de a százalékos értékeket és az alábbi videót érdemes megnézni.

A felnőtt utasok védelmét tekintve 87%-ot, a gyermekvédelemre 89%-ot kapott az elektromos VW. A forgalom legsérülékenyebb résztvevőinek, azaz a gyalogosok és kerékpárosok védelmére 71%-ot, a biztonsági asszisztensek kategóriájában pedig 88%-ot ért el.

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy ezek az adatok hajszállal elmaradnak a korábban a kategória legjobbjának kikiáltott Tesla Model 3-hoz viszonyítva (felnőtt utasvédelem 96%, gyermekvédelem 86%, gyalogosvédelem 77%, biztonsági segédek 94%), azonban fontos figyelembe venni, hogy a Model 3 tesztjét még 2019-ben végezték el, azóta pedig szigorodtak a szabályok.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.