Főoldal » elektromos autó » A Magna gyártja majd a Fisker Oceant

A Magna gyártja majd a Fisker Oceant

Nyár végén beszámoltunk már arról, hogy a Fisker és a Magna tárgyalásokat folytat egy európai együttműködésről, melynek keretein belül a Magna graz-i létesítményében gyárthatják majd a Fisker Ocean névre keresztelt tisztán elektromos modelljét.

A közelmúltban megszületett a megegyezés, amelyről mindkét cég sajtóközleményben számolt be. A stratégiai együttműködés értelmében a Magna 2022 negyedik negyedévétől gyártja majd Európában az egyedülállóan könnyű FM29 kódnevű alumínium platformon alapuló Fisker Ocean SUV modellt, ezen kívül a két cég abban is megállapodott, hogy együtt dolgoznak majd az új technológiák továbbfejlesztésén, hogy megfelelhessenek a felgyorsuló elektromos jármű piac követelményeinek. Integrálni fogják a Magna elektromos jármű gyártásába a Fisker-Flexible Platform Adaptive Design (FF-PAD) elnevezésű platformot és szoftver architektúrát.

„Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk a Fiskerrel egy ilyen izgalmas, fenntartható terméken, és látjuk, hogy további lehetőségeket is rejthet ez az együttműködés. Nagyszerű példája annak stratégiánknak, amellyel erős portfóliónkat a jövőbeni mobilitási igényekhez igazítjuk és teljes mértékben kihasználhatjuk jármű tervezési és gyártási képességeinket.” – mondta Swamy Kotagiri, a Magna International elnöke.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.