Videó: operatőrt üldöz a Tesla kamionja

A Tesla iránt érdeklődő drónpilóták kiváló szolgálatot tesznek az autógyártó járműprogramjainak, vagy éppen gyárépítéseinek legújabb fejleményeit illető jelentésben, nekik köszönhetően tudjuk például azt is, hogy a kaliforniai cég már elkezdte szállítani a vásárlóihoz a legújabb Model S-t és X-et. Ezúttal egy másik érdekességet sikerült lencsevégre kapni a fremonti gyár mögötti tesztpályán, mégpedig a Semi villanykamiont, amiről valószínűleg éppen promóciós felvétel készült.

 

Bár a videók rövidek, és távoliak, úgy tűnik, hogy a Semi egy Model Y-t üldöz, aminek a hátuljában egy, a kamiont videózó operatőr bújt meg. Mivel az autógyártók rendszeresen készítenek ilyen felvételeket egy-egy újdonság premierje előtt, azt gyanítjuk, hogy az elektromos nyerges vontató végleges változatának bemutatója sincs már messze. A Tesla Semi gyártásának kezdete sajnos sokat csúszott az elmúlt években, de a legfrissebb hírek szerint idén augusztusban már tényleg sorozatgyártásba mehet a jármű.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.