Első hivatalos fotókon a Kia nagyon várt újdonsága

A Kia ma közzétette az első hivatalos fotókat a korábbi feltételezéseinkkel ellentétben nem EV5, hanem EV6 névre keresztelt tisztán elektromos modelljéről, mely a márkán belül elsőként alkalmazza a kifejezetten villanyautók alá tervezett globális elektromos padlólemezt, az E-GMP-t. Hasonlóan a Hyundai Csoport másik várva várt újdonságához, az IONIQ 5-höz, a Kia jövevénye is formabontó dizájnnal érkezik a piacra. Ugyan a képek egyelőre nem fednek fel minden részletet, az már látszik, hogy az autó éles vonalakat és szigorú szempárt kapott, hátul pedig oldalra is kinyúló LED csík emeli ki a tömegből, ami valószínűleg teljes szélességben végigfut az autón.

A Kia nemrég teljes átalakulást jelentett be, nevéből elhagyta a Motors szót, jelezve, hogy hagyományos autógyártó helyett ezentúl innovatív mobilitási szolgáltatóként kíván a köztudatban élni. Ez a váltás vezeti be az új nomenklatúrát, melynek értelmében valamennyi új villanyautó neve EV-vel kezdődik, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a tisztán elektromos hajtás. A betűket követő szám a modell helyét és rangját is mutatja a kínálatban.

Az EV6 2021 első negyedévében mutatkozik be, azaz még márciusban szemtanúi lehetünk a világpremiernek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.