Indul a Peugeot e-Roadshow, országosan tesztelhetők az elektromos autók

A mai napon elstartolt a Peugeot e-Roadshow rendezvénye, amely során az elektromos autók iránt érdeklődők egy rövid regisztrációt követően az ország különböző pontjain tesztelhetik a márka konnektorról tölthető modelljeit, hasznos információkhoz juthatnak az elektromobilitást illetően, valamint különleges kedvezményekhez is hozzáférhetnek. Az e-Roadshow a fővárosban indul, ma és holnap Budapest XV. kerületében, a Városkapu utcai Peugeot Gablini szalonban lehet megtekinteni és kipróbálni a villanyautókat és plug-in hibrideket, ezt követően pedig további három budapesti helyszín szerepel az állomások között. A turné július 28-ig tart, hogy mely városokban bukkannak fel a járművek, arról a Peugeot honlapján lehet tájékozódni.

A tesztelhető modellek között két tisztán elektromost (e-208 és e-2008), valamint két plug-in hibridet (3008 PHEV és 508 PHEV) találunk, de a gyártó kínálatában ennél jóval több autó közül választhatunk. A személyszállítóknál a Traveller és a Rifter kínál teljesen villanyos meghajtást, aki kisteherautót szeretne vásárolni, annak pedig az e-Expert, e-Partner, és e-Boxer modelleket kínálja a Peugeot (a két utóbbi csak később lesz rendelhető). Plug-in hibridként a 3008 kétféle, az 508 pedig négyféle változatban színesíti a modellpalettát.

Az e-Roadshow kiváló időzítéssel ismerteti meg a magyar lakossággal az elektromobilitást, hiszen június 14-én elindul az elektromos autók vásárlását támogató állami pályázat legújabb fordulója, amellyel akár 2,5 millió forint is igényelhető. Az IFKA bejelentésére reagálva a Peugeot márkakereskedések is megemelték a kedvezményeket, akad olyan modell is, amelyre akár kétféle állami támogatás is igénybe vehető.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.