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
auto
2024. 04. 20. szombat

Négy elektromos Peugeot modell, akár dupla állami támogatással!

elektromos autó

Belehúztak a Peugeot-nál, idén már négyféle elektromos modellel pályázhatunk állami támogatásra, ezek közül kettő akár 5 milliós támogatással is elérhető, feltéve hogy elég nagy hozzá a család! Bár teljesen különböző méretű és kategóriájú autókról van szó, a fejlett elektromos hajtás mindegyikben azonos: 136 LE teljesítményű villanymotor, folyadékhűtésű akkupakk és alapáron 100 kW-os villámtöltési lehetőség. Ez jól jön a hosszabb utazásoknál, néhány kávészünettel akár az Adriát is becélozhatjuk. Az e-208 és e-2008 esetén hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer segít tovább optimalizálni a hatótávolságot, az ingyenesen elérhető My Peugeot applikációval pedig valamennyi modell utastere előfűthető vagy előhűthető, ami töltőn állva szintén sok energiát és hatótávot tud spórolni, nem beszélve a kényelemről!

e-208: dögös forma, városbarát méretek, de utazni is jó vele!

Bár az e-208-at a gyártó városi kisautóként aposztrofálja, kompakt méretéből és alacsony légellenállásából adódóan a WLTP ciklus szerint akár 340 km is megtehető vele egyetlen töltéssel. A kiváló futómű, a jó zajszigetelés és az általános kényelem is kiválóan alkalmassá teszi a hosszabb utakra, a napi ingázáshoz is ideális társ. Igazi terepe persze a város, ahol mindenki megfordul utána. A kis Peugeot elektromos változata kifejezetten sportos karakter, mindössze 8,1 másodperc alatt van százon, amivel meglepetést okoz a többi közlekedőnek. Aki a sportosságra hajt, annak jó hír, hogy a megemelt kedvezményeknek köszönhetően akár a GT változatot is tudja konfigurálni a 2,5 milliós állami támogatással, az így elérhető indulóár pedig 7,8 millió Ft alatt marad.

e-2008: a pályázat titkos tippje, egyedi megjelenéssel, tágas utastérrel és kiváló ár-érték aránnyal

Az e-2008 igazi kategóriák közötti autó, de jó értelemben véve. Műszakilag az e-208-ra épül, de sokkal tágasabb, praktikusabb, egy kisebb családnak nem is kell több. Megjelenése a divatos SUV-kat idézi, nagyon karakteres, de nem agresszív, inkább különleges. Ez az autó tényleg mindenre jó, városban még könnyen manőverezhető, de már elfér benne négy felnőtt kényelmesen, és a 434 literes csomagtér könnyedén kiszolgálja a családi wellness hétvégét is. A 320 km-es WLTP hatótáv a hazai viszonyok között több mint elegendő, szükség esetén pedig ott a széria 100 kW-os gyorstöltés. Az állami támogatással 8,6 millió alá vitt indulóár nagyon kedvező, főleg hogy itt már nem egy kifejezetten fapados kivitelről beszélünk, és az e-2008 mindenből egy kicsit többet, különlegesebbet nyújt, mint a hasonló méretű versenytársak.

e-Rifter: az új belépő, ami végre elhozza a családoknak is az elérhető elektromos autózást

A néhány éve már piacon lévő, nagyon praktikus családi egyterű elektromos változatát idén februárban mutatták be. A nagycsaládos állami programban eddig is népszerű modell most új lendületet vehet: 7 személyes kivitele jogosult lesz mind a nagycsaládos állami támogatásra, mind pedig a villanyautós támogatásra. Ebben nincs semmi trükközés, a pályázati kiírás ezt kifejezetten lehetővé teszi. Így akár 5 milliós támogatást is igényelhetünk, ami sokakat elgondolkodtat majd. Bár az importőr csak június elején teszi közzé az árakat és indítja az előrendeléseket, a dupla támogatásnak köszönhetően valószínű, hogy az elektromos változat akár jóval olcsóbban is megrendelhető lesz majd, mint egy hasonló teljesítményű benzines támogatások nélkül!

e-Traveller: igazi csapatszállító, dupla állami támogatással és 75 kWh akkuval, nem csak profiknak!

A Peugeot elegáns kisbuszának jelenleg nem sok konkurense van, legalábbis elektromos változatban. Az e-Traveller azonban nem csak a reptéri és hoteltranszferek kedvelt elektromos járműve lehet, de igazán jó választás a nagycsaládosoknak is, hiszen itt is működik a duplázás, így akár 5 millióval olcsóbban hazavihetik azt a verziót, amely befér a 14 milliós támogatási limit alá. A pályázathoz igazított kedvezményeknek köszönhetően természetesen van olyan változat, amely belefér a keretbe, ez a Business felszereltség rövid változata, 50 kWh akkuval és dupla állami támogatással, ez az árlista szerint 8.931.500 Ft-tól lehet majd a nagycsaládok fuvarosa. A hivatásos személyszállítók, taxisok favoritja lehet a nagyobb, 75 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt változat, amely akár 6 személy kényelmes szállításáról is gondoskodhat tekintélyes csomagtér mellett és a WLTP szabvány szerinti hatótávolsága 330 km. Jó hír, hogy a Peugeot külön akciót hirdetett a taxis pályázóknak az e-2008 és az e-Traveller modellekre, így várhatóan több elektromos Peugeot taxival találkozhatunk majd a jövőben.

További információ az állami támogatással elérhető Peugeot modellekről:

https://www.peugeot.hu/modellek/elektromos.html

Elektromos autó ajánlatok taxisoknak:

https://www.peugeot.hu/elektromos-taxi-ajanlat.html