Főoldal » elektromos autó » elektromosautó-akkumulátor » Ezt tervezi a Stellantis Olaszországban

Ezt tervezi a Stellantis Olaszországban

Az év elején alakult Stellantis csoport elektromobilitási törekvéseihez kevés lehet a korábbi PSA csoport jelenleg építés alatt álló, egyenként 24 GWh/év gyártási kapacitással rendelkező akkumulátor gyára Franciaországban és Németországban, így egyáltalán nem volna meglepő, ha igaznak bizonyulnának a Bloomberg által megszellőztetett pletykák egy újabb akku üzem építéséről.

A FIAT torinói üzeme

A hírek szerint a múlt héten Rómában megbeszélést folytatott Giancarlo Giorgetti, Olaszország gazdaságfejlesztési minisztere, John Elkann, a Stellantis elnöke, valamint Carlos Tavares, a cég vezérigazgatója. A tárgyalás fő témája Olaszország elektromobilitásának jövője volt. A lap információ szerint Giorgetti biztosítékot kért a Stellantistól, hogy Olaszország továbbra is az egyik fő ország, ahol a vállalat járművek gyártását tervezi, ezen kívül érdeklődött a cég akkumulátorgyártással kapcsolatos beruházási terveiről a Mirafiori üzemben, amely a Fiat legfontosabb telephelye Torinóban.

A Stellantis szóvivői és a miniszter egyelőre nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkoztak, hogy a megbeszélések még korai stádiumban vannak. Egyelőre nem született végleges döntés, és a cég dönthet úgy, hogy máshol fektet be akkumulátorgyártásba. Az autógyártó július 8-ra ígér tájékoztatót az elektromos járművekkel kapcsolatos stratégiájáról.

A Stellantis csoport nem az egyetlen autógyártó, amely saját akkumulátorgyártó kapacitás kiépítésébe fektet, tegnap számoltunk be a Nissan hasonló beruházásáról, ahol hamarosan évente 900.000 elektromos autó számára készülnek majd akkumulátorok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.