Lezuhant egy villanyautó az Árpád híd felhajtójáról

Ma délelőtt egy közösségi autómegosztó elektromos járműve Budapest XIII. kerületében az Árpád híd Budára vezető felhajtójánál áthajtott a járdán és a kerékpárúton, majd a korlátot áttörve lezuhant. A balesetben hárman megsérültek. Az Index kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a sofőr ittasan vezetett, ezért vesztette el az uralmat a jármű felett.

Fotó: MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Katasztrófavédelem beszámolója szerint a helyszínre riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat, hogy áramtalanítsák az elektromos járművet. Hasonló súlyosságú baleseteknél az elektromos autók automatikusan áramtalanítják magukat, ennek ellenére a tulajdonosoknak és a tűzoltóknak egyaránt hasznos lehet, ha ismerik az egyes villanyautótípusok áramtalanításának módját. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük az általunk megtalált vészhelyzeti biztonsági útmutatókat, amelyből kiderül az áramtalanítási eljárás.

Címlapkép: MTI/Lakatos Péter

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.